LOKALER 

Bröllop, födelsedag, konferens eller bara en härlig kväll i goda vänners lag. - Västanå har en variation av lokaler placerade i en naturskön miljö som passar för ditt önskemål och där dina gäster kan landa och få möjlighet till att vara här och nu. 

MIÄLLÅÅ GÅRDH

Miällåå Gårdh tillkom under mitten av 1990-talet som ett svar på behovet av en samlingslokal på platsen. Byggnaden är timrad och virket var en mycket tacksam sponsring från SCA Skog AB. Miällåå Gårdh har blivit mycket uppskattad och används vid exempelvis den årliga spelmansstämman, Västanåfallet i ljus och andra evenemang. Dess namn kommer av benämningen på det finntorp som låg här för över 400 år sedan. Det är också härifrån som den första noteringen av bebyggelse i bygden härstammar, när en ”Per finne” år 1584 antecknades ha betalat kyrkotionde (skatt till kyrkan). Lokalen rymmer ca 40 besökare.
Tillgång till kök, vatten, diskmaskin och kylskåp finns i lokalen. 
Toaletter finns på området, samt möjlighet till ett samarbete med Café Krubban.  

Hyra
Dygnshyra: 1500kr (städning ingår ej)
Halvdag: 750kr (städning ingår ej)

För bokning kontakta oss  

LOGEN

På vår gamla loge som ligger benägen ovanför Café Krubban och centralt placerad på området så hittar ni denna perfekta lokalen för sommarens bröllop eller fester! I taket pryder 14 st stora vagnshjul (somliga daterade 1844) sin plats och agerar ljusspridare med lampor tillsammans med ett gäng spotlightlampor som visar de gamla bjälkarnas takhöjd,. Alla lampor i lokalen är dimmbara med möjlighet att stätta stämningen för just er tillställning. Längst fram hittar ni en scen perfekt för bandet, talet eller informationsledaren.

Toaletter finns på området, samt möjlighet till ett samarbete med Café Krubban. Ca 140 stolar finns att tillgå.


Hyra
Dygnshyra: 1200kr (städning ingår ej)
Halvdag: 600kr (städning ingår ej)


För bokning kontakta oss 

TIMMERKOJAN

Längst upp i skogsbrynet vid det öppna området med bland annat friluftsteatern, ligger Timmerkojan. Den är uppförd som ett minne av skogsarbetarepoken, som skapade levnadsmöjligheter för många av bygdens innevånare – även om förhållandena var hårda och knappa. I kojan finns en så kallad eldpall, där en öppen eld förr fanns för värme, matlagning och torkning av kläder. Idag är elden i kojan ett mysigt inslag och kojan används gärna till exempel vid den traditionella spelmansstämman. Timmerkojan rymmer ca 25 personer. 
Kojan ägs och sköts av Viksjö Hembygdsförening. 


Hyra
Dygnshyra: 500kr (städning ingår ej)
Halvdag: 300kr (städning ingår ej)


För bokning kontakta Ninna 073 04 84 328

VANDRARHEMMET

Längst ner vid fallet, bredvid dammen där timmerstockarna förr landade för sortering och sedan skickades vidare flottning, hittar ni vårt vandrarhem. I huset finner ni bland annat plats för 21 bäddar, ett mindre matrum, kök och möjlighet till lugn och ro. Kudde och täcke ingår i hyran. Det finns ej tillgång till vatten i bostaden och toaletter finns belagda på området ca 100 m från bostaden.


Hyra
Dygnshyra: 600kr (städning ingår ej)


För bokning kontakta oss 

FRILUFTSCEN

En scen mitt i naturen och med fallets brus som bakgrund, detta är vår friluftscen!
I naturreservatet finns också en friluftsscen. Den används bland annat vid den årliga spelmansstämman och är en tillgång vid våra olika arrangemang. Fotot ovan är från Krönikespelet I Järntid. 

SMEDJAN

Vid fallets fot ligger den gamla smedjan.I denna byggnad låg ursprungligen ett maskineri med blåsbälgar, som pumpade luft till ässjorna i den övre stångjärnssmedjan. Senare när stångjärnssmedjan försvunnit användes huset som en smedja, där det tillverkades och lagades allehanda föremål som användes i jord-och skogsbruket på den tiden. Bland annat kan också nämnas att här tillverkades av smeden Hägerström den massiva järnkista som står framme i Viksjö kyrka.  Idag används smedjan åter under vissa dagar i veckan. Skyltar visar när smeden är på plats.