top of page

OM VÄSTANÅFALLET NATUR & KULTURCENTRUM

Föreningen, platsen och historien

Här får du information om områdets natur och kulturhistoria. Anläggningen ligger i ett naturreservat med minnen från ett järnbruk och med ett av landets högsta vattenfall. Platsen är en del av Mjällåns dalgång med riksintressanta naturkvalitéter och i en bygd som har sina rötter i från finska nybyggare för över 400 år sedan. 

Anläggningen har tidigare varit ett s. k. naturum, som har sin förebild i Visitors Centers i England och USA. Från och med 2011 blev anläggningen Västanåfallet natur & kulturcentrum.

Huvudman för anläggningen är Härnösands kommun. Den ideella föreningen Västanåfallet natur & kulturcentrum driver den praktiska verksamheten samt denna hemsida.


Café Krubban drivs i privat regi men har ett nära sammarbete med föreningen.


 


 

Bl medlem

Västanå och Viksjö

"Där skogen vuxit sig seg och stark och människorna med."
Viksjö finns många aktiva föeningar som alla verkar för att utveckla och stödja bygden. I vår reception kan du få mer information gällande detta, köpa fiskekort och även bli guidad till fler sevärdheter som finns i Viksjö efter att du har besökt Västanå.

Besök gärna 

Bli medlem

Välkommen att bli medlem i föreningen Västanåfallet natur & kulturcentrum.

 

Föreningen är en fristående ideell förening med syfte att verka för anläggningens utveckling, samt att ordna arrangemang och aktiviteter för främjande av besökarnas natur- och kulturintresse. I stort ska detta bidra till att stärka turismen i området. Föreningen driver även denna hemsida samt instagram för att fler ska hitta till platsen. Du stöttar dessa ambitioner genom ditt medlemskap.

Avgift 100 kr/år  
200 kr/år för familj
barn under 16 år gratis

 

Bankgiro 5173-3335
Swish: 123 304 29 42
Obs! Märk helst betalningen med namn och mailadress

Infopoint Höga Kusten

Västanåfallet natur & kulturcentrum är stolta över att vara en Infopoint i Höga Kusten, sätter stort värde i personlig service och att du som besökare har tillgång till alla smultronställen som Höga kusten har att erbjuda. 

Besök gärna vår Infopoint som är placerad i vår reception för att upptäcka fler härliga besöksmål och kika in på  länken här nedan för att hitta fler Infopoints.

 

bottom of page