OM VÄSTANÅFALLET NATUR & KULTURCENTRUM

Föreningen, platsen och historien

Här får du information om områdets natur och kulturhistoria. Anläggningen ligger i ett naturreservat med minnen från ett järnbruk och med ett av landets högsta vattenfall. Platsen är en del av Mjällåns dalgång med riksintressanta naturkvalitéter och i en bygd som har sina rötter i från finska nybyggare för över 400 år sedan. 

Anläggningen har tidigare varit ett s. k. naturum, som har sin förebild i Visitors Centers i England och USA. Från och med 2011 blev anläggningen Västanåfallet natur & kulturcentrum.

Huvudman för anläggningen är Härnösands kommun. Den ideella föreningen Västanåfallet natur & kulturcentrum driver den praktiska verksamheten.

 

ÅRSMÖTE

Föreningen Västanåfallet natur & kulturcentrum

Vi genomför det tidigare uppskjutna årsmötet 15 sept kl 19:00 i Miällåå Gårdh.

Ärenden enligt stadgarna. Årsmöteshandlingar delas vid mötet. Fika.

/ Styrelsen
 

Västanå och Viksjö

"Där skogen vuxit sig seg och stark och människorna med."
Viksjö finns många aktiva föeningar som alla verkar för att utveckla och stödja bygden. I vår reception kan du få mer information gällande detta, köpa fiskekort och även bli guidad till fler sevärdheter som finns i Viksjö efter att du har besökt Västanå.

Besök gärna 

Bli medlem

Välkommen att bli medlem i föreningen Västanåfallet natur & kulturcentrum.

 

Föreningen är en fristående ideell förening med syfte att verka för anläggningens utveckling, samt att ordna arrangemang och aktiviteter för främjande av besökarnas natur- och kulturintresse. I stort ska detta bidra till att stärka turismen i området. Du stöttar dessa ambitioner genom ditt medlemskap.

Avgift 100 kr/år  
200 kr/år för familj
barn under 16 år gratis
 

Bankgiro 5173-3335
Swish: 123 304 29 42
Obs! Märk betalningen med namn och adress

Infopoint Höga Kusten

Västanåfallet natur & kulturcentrum är stolta över att vara en Infopoint i Höga Kusten, sätter stort värde i personlig service och att du som besökare har tillgång till alla smultronställen som Höga kusten har att erbjuda. 

Besök gärna vår Infopoint som är placerad i vår reception för att upptäcka fler härliga besöksmål och kika in på  länken här nedan för att hitta fler Infopoints.

 

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle

BESÖK GÄRNA VÅR FACEBOOK OCH INSTAGRAM

INFOPOINT 

EN PÄRLA I HÖGA KUSTEN